Home » Geen categorie » Mestach verrassend uitgeschakeld in Cuernavaca

Mestach verrassend uitgeschakeld in Cuernavaca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

An-Sophie Mestach (WTA-152) heeft haar rol van topreekshoofd geen kracht kunnen bijzetten. In de tweede ronde van het ITF-toernooi van Cuernavaca ($ 25 000, Mexico) struikelde ze over een bijdehandse thuisspeelster.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mestach stond als eerste reekshoofd helemaal bovenaan de toernooitabel. In de eerste ronde kende ze geen moeilijkheden met een Mexicaanse wildcard-speelster. Met tweemaal 6-2 plaatste de Gentse zich vlotjes voor de tweede ronde.

Daarin kwam Mestach opnieuw tegenover een thuisspeelster te staan, de Mexicaanse Renata Zarazua (WTA-559). De twee keken elkaar nooit eerder recht in de ogen. Deze eerste onderlinge ontmoeting laat bij onze landgenote alvast een wrange nasmaak achter. In de eerste set domineert de Mexicaanse het spel. De confronterende 0-6 komt pijnlijk op het scorebord te staan.

In de tweede set lijkt Mestach meer haar draai te vinden. De dames zijn aan elkaar gewaagd en Mestach klampt aan tot 4-4. Zarazua laat zich echter niet doen en weet op de cruciale punten toe te slaan. Met 4-6 wint ze ook de tweede manche en bereikt zo de kwartfinale. Daarin neemt ze het op tegen Ana Sofia Sanchez (WTA-324). Voor Mestach zit het Mexicaanse avontuur er voorlopig op.

 

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS