Home » Davis Cup » Met deze ploeg trekt België ten strijde tegen de Verenigde Staten in de Davis Cup

Met deze ploeg trekt België ten strijde tegen de Verenigde Staten in de Davis Cup

Met deze ploeg trekt België ten strijde tegen de Verenigde Staten in de Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Johan Van Herck heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Davis Cup-kwartfinale tegen en in de Verenigde Staten begin april.

David Goffin (ATP-9), Steve Darcis (ATP-139) en Julien Cagnina (ATP-240) gaven eerder verstek omwille van blessures, Kimmer Coppejans (ATP-278) en Arthur De Greef (ATP-255) zijn nog steeds geschorst en mogen dit jaar niet meer in actie komen voor de Belgische ploeg. Veel keuze had kapitein Van Herck dus niet. Voor het eerst doet hij beroep op dubbelduo Sander Gillé (ATP D-85) en Joran Vliegen (ATP D-98).

1. Ruben Bemelmans (ATP-116)
2. Joris De Loore (ATP-327)
3. Sander Gillé
4. Joran Vliegen
Reserve: Yannick Mertens (ATP-326)

“Natuurlijk zullen we David, Steve en Julien missen”, reageert Van Herck. “Samen met heel het team hoop ik vooral dat zij goed en volledig herstellen en opnieuw hun beste vorm kunnen terugvinden.”

“Met heel de staff zullen we Joran en Sander verwelkomen en voor de best mogelijke omkadering zorgen om met Ruben en Joris een performante ploeg te vormen”, gaat Van Herck verder. “We zullen iedereen met het nodige professionalisme en de juiste attitude voorbereiden op deze kwartfinale. Daarom zal Steve opnieuw deel uitmaken van de ploeg en zijn ervaring verder delen met de spelers. Of dat voldoende zal zijn om te winnen tegen dit zeer sterk en uitgebalanceerd Amerikaans team? We zullen in ieder geval het beste van onszelf geven zoals we steeds gedaan hebben en dan zien we wel waar we stranden.”

Coppejans en De Greef

Coppejans en De Greef zijn er om de gekende reden niet bij. Intussen had de kapitein wel een gesprek met beiden. “Het was een constructief gesprek met het oog op de toekomst.”

De ontmoeting tussen de Verenigde Staten en België vindt plaats van 6 tot en met 8 april 2018 in Nashville (Tennessee – USA).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws