Home » Grand Slam » Wimbledon » Met wie doet Murray het op Wimbledon? Interesse uit verrassende hoek voor gemengd dubbelspel

Met wie doet Murray het op Wimbledon? Interesse uit verrassende hoek voor gemengd dubbelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Andy Murray (ATP D-148) is op de dool. Na talrijke afwijzingen krijgt hij nu troost uit verrassende hoek.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Vandaag gaat op de All England Lawn Tennis and Croquet Club het derde grandslamtoernooi van het jaar van start. Wimbledon, in de volksmond, zet ook dit keer weer een heleboel mooie naam op de affiche. Eén knaller ontbreekt echter nog.

Publiekslieveling Murray timmert na een heupblessure en -operatie aan zijn comeback. Met succes, want vorige week won hij aan de zijde van Feliciano Lopez (ATP D-57) de titel op Queen’s. In het dubbelspel bij de heren wist de Brit Pierre-Hugues Herbert (ATP D-21) te strikken. De Fransman won het toernooi in 2016, samen met landgenoot Nicolas Mahut (ATP D-13).

Ook in het gemengd dubbel wil Murray graag zijn kans wagen. Helaas heeft de Schot het iets moeilijker om een vrouwelijke partner te versieren. Hij richtte zijn pijlen onder andere op Roland Garros-kampioene en huidig nummer één van de wereld Ashleig Barty (WTA D-7). Zij wees zijn aanbod echter schaamteloos af, waardoor Murray nog steeds op zoek is.

Wie een dubbeltje met de drievoudig grandslamwinnaar wel ziet zitten, is Serena Williams (WTA-11). De Amerikaanse speelde door een knieblessure slechts vijf toernooien dit jaar en liet de competitie aan zich voorbijgaan sinds haar verlies in de derde ronde van Roland Garros.

Serena Williams - © Jimmie48 Tennis Photography
Serena Williams – © Jimmie48 Tennis Photography

Williams won het dubbelspel op Wimbledon meer dan 20 jaar geleden, in duo met Wit-Rus Max Mirnyi maar concentreerde zich nadien meer op haar enkelwedstrijden. “Het is vooral afwachten en kijken hoe mijn knie het doet”, stelt Williams. “Maar ik ben beschikbaar”, voegt ze er lachend aan toe.

Murray steekt zijn bewondering voor Williams niet onder stoelen of banken, “Ze is misschien wel de beste speelster ooit, zeker op gras is ze ronduit briljant. Ze zou dus absoluut een solide partner zijn.” De Brit twijfelt nog lichtjes aan zijn deelname, “Ik ben een beetje bang voor de invloed op mijn lichaam. Ervaren rotten hebben me verwittigd dat dubbelwedstrijden door het weer vaak naar achter geschoven worden. Op die manier blijf je dagen aan een stuk spelen.”

“Mijn team wil dat ik speel, ik heb er zelf zin in en het weer belooft niets dan goeds. De kans is heel groot dat ik het toch ga doen,” stelt hij fans gerust.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS