Home » Rising Stars Tennis Tour » Meulemans naar kwartfinale in Middelkerke

Meulemans naar kwartfinale in Middelkerke

Meulemans naar kwartfinale in Middelkerke

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Stijn Meulemans heeft het Belgisch duel in Middelkerke tegen Jonas Merckx in drie sets gewonnen. In het dubbelspel had Merckx meer succes en won hij aan de zijde van Laurens Verboven.

Meulemans (ATP-914) (foto) en achtste reekshoofd Merckx (ATP-758)  speelden nooit eerder tegen elkaar. De eerste set werd gewonnen door de 21-jarige Merckx met 6-3. Meulemans herpakte zich en won de twee volgende sets met 6-4. De 23-jarige Meulemans mag zich nu opmaken voor een duel tegen de Nederlander Alban Meuffels (ATP-892). De Nederlander klopte in de eerste ronde eerste reekshoofd Alexandre Folie en in de tweede ronde kende hij weinig problemen met de Mexicaan Mauricio Astorga (ATP-1018): 6-2 6-1.

Het duel tussen kwalificatiespelers Billy Harris (ATP-1631) en Marcelo Ignacio Barros Troncoso (geen ranking) werd gewonnen door de Brit Harris in drie sets: 6-3 4-6 6-3. De 20-jarige Brit bereikt voor de tweede keer in zijn carrière de kwartfinale van een Futurestoernooi, na Oostende twee weken geleden. In de kwartfinale neemt hij het op tegen de Duitser Jeremy Jahn (ATP-862) die zijn landgenoot Timon Reichelt (ATP-872) gemakkelijk klopte met twee maal 6-1.

In het dubbelspel plaatsten de eerste reekshoofden, Joran Vliegen en Goncalo Oliveira, zich voor de halve finale na winst op het Belgisch/Nederlandse duo Philippe Geladé en Kevin Benning: 6-3 6-3.

Vliegen en Oliveira nemen het in de halve finale op tegen het Belgische duo Jonas Merckx en Laurens Verboven. Zij versloegen de Nederlanders Brouwer en Koevermans met 6-2 4-6 10-5.

De andere halve finalisten zijn de duo’s Reichelt/Von Massow en Harris/Kapric.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws