Home » Geen categorie » Michiels en Geukens naar tweede ronde in Egypte, Van der Sypt uitgeschakeld

Michiels en Geukens naar tweede ronde in Egypte, Van der Sypt uitgeschakeld

Michiels en Geukens naar tweede ronde in Egypte, Van der Sypt uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Morgane Michiels (WTA-1209) en Britt Geukens (WTA-850) hebben zich geplaatst voor de tweede ronde op het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh (Egypte, $ 10 000). Elena Van der Sypt (WTA-1111) verloor in de eerste ronde van het zevende reekshoofd.

Michiels kwam uit het kwalificatietoernooi en nam het op tegen de Wit-Russische Darya Chernetsova (geen ranking). De Belgische haalde het vlot met twee maal 6-2.

Geukens stond voor een moeilijkere opdracht. Zij speelde tegen het derde reekshoofd, de Duitse Melanie Klaffner (WTA-393), die vorig jaar nog op plaats 175 van de wereldranglijst stond. Met 6-1 en 6-4 ging de zege vrij vlot naar de Belgische.

Van der Sypt had minder geluk, zij nam het op tegen het zevende reekshoofd, Emma Flood (WTA-592), uit Noorwegen. De 17-jarige landgenote sukkelde met haar opslag (10 dubbele fouten). In de eerste set kon ze goed mee, 6-4 voor Flood, maar in de tweede set was de Noorse te sterk en haalde het met 6-0.

In de tweede ronde nemen Michiels en Geukens het tegen elkaar op voor een plaats in de kwartfinale in Egypte.

Ook in het dubbelspel zijn de drie Belgische meisjes actief. Michiels en Van der Sypt nemen het in de kwartfinale op tegen de Russin Komardina en de Bulgaarse Naydenova, het tweede reekshoofd. Geukens speelt aan de zijde van de Italiaanse Bruzzone tegen het eerste reekshoofd, de Griekse Papamichail en de Italiaanse Rosatello.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws