Home » Geen categorie » Minnen bereikt halve finale in Shrewsbury

Minnen bereikt halve finale in Shrewsbury

Minnen bereikt halve finale in Shrewsbury

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Greet Minnen (WTA-460) is bezig aan een mooi parcours op het ITF-toernooi van Shrewsbury (Groot-Brittannië, $ 25 000). Zowel in het enkel- als in het dubbelspel bereikte ze de halve finale.

Nadat ze zich via de kwalificaties plaatste voor het toernooi, zorgde Minnen in de eerste ronde voor een stunt door vijfde reekshoofd Chloé Paquet (WTA-252) naar huis te sturen. In de kwartfinale wachtte opnieuw een confrontatie met een reekshoofd: de als derde geplaatste Kroatische Ana Vrljic (WTA-237).

In de eerste set kwam Minnen snel een break op voorsprong, maar de Kroatische kwam opnieuw langszij tot 2-2. Minnen pakte echter vier spelletjes op rij en won zo de eerste set met 6-2. In set twee kon onze landgenote geen breakkansen afdwingen, Vrljic ging éénmaal door de opslag van Minnen en dat was voldoende om de set met 4-6 in de wacht te slepen. Tot 2-2 in de derde set ging het opnieuw gelijk op, maar toen plaatste Minnen de versnelling. Met twee breaks stelde ze de 6-2 setwinst veilig.

In de halve finale moet Minnen het opnemen tegen de Britse kwalificatiespeelster Freya Christie (WTA-531). Samen met Sofie Oyen (WTA D-653) staat Minnen (WTA D-719) ook in de halve finale van het dubbelspel. Daarin ontmoeten ze topreekshoofden Xenia Knoll (WTA D-134) en Alice Matteaucci (WTA D-166).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws