Home » Grand Slam » Wimbledon » Minnen blijft steken in derde ronde Wimbledon

Minnen blijft steken in derde ronde Wimbledon

Minnen blijft steken in derde ronde Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Greetje Minnen (ITF-41) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het juniorentoernooi van Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar. In de derde ronde botste ze tegen een sterke Elena Gabriela Ruse (ITF-54).

Greetje Minnen was de enige Belgische enkelspeelster die de tweede week van Wimbledon haalde en dus rustte de hoop van heel het land op haar schouders. Na een knappe eerste ronde wist ze in de tweede ronde af te rekenen met de Amerikaanse Sofia Kenin (ITF-31): 3-6, 6-2 & 6-4. Daardoor mocht Minnen – nog altijd maar 16 – meedingen naar een kwartfinaleticket.

Daarvoor moest ze echter eerst voorbij de Roemeense Elena Gabriela Ruse. Beide speelsters speelden nog nooit eerder tegen elkaar en dus was het moeilijk om vooraf een favoriet te kiezen. In de set ging het gelijk op, maar uiteindelijk moest Greetje Minnen toekijken hoe Ruse de set met een break voorsprong pakte: 4-6. De tweede set werd een stuk moeilijker voor de Belgische. Ruse leek gelanceerd en aarzelde niet om haar kansen te grijpen: 2-6.

Op die manier is het dus game over voor Greetje Minnen die er toch een knap toernooi heeft opzitten.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws