Home » WTA » Minnen boekt knappe zege en bereikt hoofdtabel in Stuttgart

Minnen boekt knappe zege en bereikt hoofdtabel in Stuttgart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Greet Minnen (WTA-192) heeft zich geplaatst voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi van Stuttgart (Duitsland, Premier). Ze won haar partij in de derde en beslissende kwalificatieronde in drie sets.

Minnen scoorde al twee knappe zeges in Stuttgart en moest het tegen de Italiaanse Giulia Gatto-Monticone (WTA-169) opnemen in de strijd om een ticket voor de hoofdtabel. Onze landgenote won de eerste set met 6-1, maar Gatto-Monticone kwam met 6-7 (3) langszij. In de derde set trok Minnen met 6-2 aan het langste eind. De partij duurde 2 uur en 15 minuten.

Voor Minnen is het de eerste keer dat ze doorstoot naar de hoofdtabel van een WTA Premier event. Dinsdag strijdt ze in de eerste ronde tegen de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA-33). Elise Mertens (WTA-18) neemt het op tegen de Russische Daria Kasatkina (WTA-22).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden