Home » Geen categorie » Minnen en Boeykens naar kwartfinale in Luxemburg, Exit Boev

Minnen en Boeykens naar kwartfinale in Luxemburg, Exit Boev

Minnen en Boeykens naar kwartfinale in Luxemburg, Exit Boev

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Greet Minnen (WTA-789) en Elyne Boeykens (WTA-380) hebben zich bij de laatste acht geschaard op het ITF-toernooi van Petange in Luxemburg ($ 15 000, harcourt, indoor). Michaela Boev (WTA-1 241) werd in de tweede ronde uitgeschakeld.

Drie van de zes Belgische meisjes konden hun eerste ronde op het hardcourt van Luxemburg winnen en zo doorstoten naar de tweede ronde. Boeykens, het zevende reekshoofd in Luxemburg, had in haar openingsduel nog drie sets nodig maar ging nu vlotter naar de laatste acht. Ze raasde naar twee keer 6-1 tegen de Franse Emmanuelle Salas (WTA-1241). In de kwartfinale moet de 24-jarige speelster het opnemen tegen het Oostenrijkse derde reekshoofd Pia Konig (WTA-323).

Minnen had een zware klus in haar tweede ronde tegen het Franse tweede reekshoofd Manon Arcangioli (WTA-287). De 18-jarige zette echter een knappe stunt neer en versloeg Arcangioli met 6-4 en 6-1. In de kwartfinale moet ze opnieuw spelen tegen een reekshoofd. De Turnhoutse neemt het op tegen het zesde reekshoofd, de Bosnische Dea Herdzelas (WTA-377).

De 24-jarige Boev kon zich niet plaatsen voor de kwartfinale. Ze moest het onderspit delven tegen het Britse vijfde reekshoofd Harriet Dart (WTA-360) met 6-2 en 7-5.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws