Greet Minnen (WTA-211) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van het ITF-toernooi van Istanboel (Turkije, W60). Ze ging in twee korte sets onderuit.

Minnen nam het als zevende reekshoofd op tegen de Tsjechische Marie Bouzkova (WTA-117). Beide dames verloren doorheen het toernooi nog geen set. Bouzkova gaf slechts negen spelletjes prijs, Minnen twaalf.

Na een lastig derde game wist Bouzkova toch haar service te behouden en ging ze meteen daarna door de opslag van onze landgenote. Minnen kon nadien nog welgeteld één spel bemachtigen, vooraleer het tweede reekshoofd met 6-2 setwinst aan de haal ging.

In de tweede manche leek het vuur bij Minnen helemaal gedoofd. Bouzkova snelde naar een 5-0 voorsprong. Eén game gunde ze haar tegenstandster nog. De 6-1 eindstand stond verschroeiend op het bord.

Ook in het dubbelspel mocht Mertens, weliswaar nipt, huiswaarts keren. Met de Turkse Pemra Özgen (WTA D-379) was ze niet opgewassen tegen de Wit-Russische tandem Ilona Kremen (WTA D-340) en Iryna Shymanovich (WTA D-397). Het werd 4-6, 6-3 en 11-9.

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.