Home » Grand Slam » US Open » Minnen imponeert op de US Open

Minnen imponeert op de US Open

Minnen imponeert op de US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Greetje Minnen heeft een knappe overwinning op haar palmares gezet. In de tweede ronde van de US Open maakte ze indruk met een sterke overwinning tegen het dertiende reekshoofd.

Minnen (ITF-42) kende haar tegenstandster, het dertiende reekshoofd Naiktha Bains (ITF-18), nog van Wimbledon. Daar versloeg ze haar met 6-3 en 6-4, en dat was ze nu ook van plan.

In de eerste set ging het aanvankelijk nog redelijk gelijk op. Greetje Minnen moest haar opslag een keer inleveren, maar ze profiteerde optimaal van de zwakke eerste opslag van Bains. Drie van haar vijf breakkansen verzilverde de Belgische en zo pakte ze de eerste set: 6-2.

In de tweede set ging Minnen verder op haar elan. Ze hield de druk hoog op haar Australische tegenstandster en dat werkte. Bains kon haar eerste opslag niet binnenhouden en dus kon ze Minnen ook niet voorkomen te breaken. Met nog eens twee breaks verzekerde ze zich van de derde ronde: 6-2.

In die derde ronde neemt ze het verrassend genoeg niet op tegen de Amerikaanse Catherine Cartan Bellis (ITF-1), het eerste reekshoofd. Zij werd in de tweede ronde uitgeschakeld door de Russische Natalia Vikhlyantseva (ITF-41). Minnen en Vikhlyantseva speelden nooit eerder tegen elkaar.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws