Home » ITF » Minnen maakt komaf met tweede reekshoofd in Sharm El Sheikh

Minnen maakt komaf met tweede reekshoofd in Sharm El Sheikh

Op het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh (Egypte, $ 15 000) heeft Greet Minnen (WTA-758) voor een verrassing gezorgd. Ze won in straight sets van het tweede reekshoofd en gaat naar de kwartfinale.

In de tweede ronde moest Minnen het opnemen tegen het nummer twee van de plaatsingslijst Nuria Parrizas-Diaz (WTA-431). Meteen in het eerste spelletje moest de Belgische haar opslag inleveren. Minnen werkte zich echter steeds beter in de wedstrijd en maakte die break achterstand ongedaan. In het achtste game kon Minnen zelf op een break voorsprong komen en serveerde daarna de set uit.

In de tweede manche gaf de Belgische een break voorsprong uit handen, maar ze zette door. Na 1 uur en 24 minuten was de stunt binnen voor Minnen. Het werd 6-3 en 6-3. In de kwartfinale wacht ze op de winnares van het duel tussen Eleni Kordolaimi (WTA-512) en Angelina Gabueva (WTA-1005).