Home » Geen categorie » Minnen met stunt naar kwartfinale in Nieuwpoort

Minnen met stunt naar kwartfinale in Nieuwpoort

Minnen met stunt naar kwartfinale in Nieuwpoort

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Greet Minnen (Geen Ranking) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale op het Belgische ITF-toernooi van Nieuwpoort ($ 10 000, gravel). Ze was verrassend te sterk voor het achtste reekshoofd.

De 17-jarige Minnen is dit seizoen vooral nog op het juniorencircuit actief. Zo bereikte ze eind januari nog knap de halve finales op het juniorentoernooi van de Australian Open. Aan de Belgische kust in Nieuwpoort verzamelde Minnen haar eerste punten op het profcircuit. Eerst overleefde ze drie kwalificatierondes en stootte zo door naar de hoofdtabel. In de eerste ronde won de Kempense speelster in een spannend Belgisch duel met 7-6,5-7 en 6-0 van Justine De Sutter (WTA-1082).

In de tweede ronde wachtte Minnen een moeilijke opgave tegen het achtste reekshoofd, de 24-jarige Australische Sally Peers (WTA-566). Onze landgenote speelde echter een knappe match en won verrassend vlot met 6-3 en 7-5 haar vijfde zege op rij. In de kwartfinale moet ze het opnemen tegen de Filipijnse Katharina Lehnert (WTA-622). Lehnert klopte de 19-jarige Belgische Britt Geukens (WTA-734) met 6-0 en 6-2. Geukens had zelf in de eerste ronde nog gestunt tegen het derde reekshoofd maar kon haar prestatie niet bevestigen.

Donderdag komen er nog twee Belgische speelsters in actie in Nieuwpoort. Steffi Distelmans (WTA-699) en Sofie Oyen (WTA-515) spelen voor een plaats in de kwartfinale. Distelmans speelt tegen een Franse kwalificatiespeelster, terwijl zevende reekshoofd Oyen het moet opnemen tegen de 20-jarige Nederlandse Kelly Versteeg (WTA-543)

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws