Home » Geen categorie » Minnen meteen uitgeschakeld in Braziliaans enkelspel

Minnen meteen uitgeschakeld in Braziliaans enkelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het Braziliaanse avontuur van Greet Minnen (WTA-390) in het enkelspel is voorbij. Ze verloor in de eerste ronde van het ITF-toernooi van Curitiba ($ 25 000, Brazilië).

Minnen knokte zich vorige week in het Braziliaanse Campinas een weg door de kwalificaties, tot op de hoofdtabel. In de eerste ronde moest ze toen het onderspit delven tegen Myrtille Georges (WTA-193). Dit scenario herhaalde zich deze in Curitiba.

Onze 18-jarige landgenote imponeerde in de kwalificatiesrondes en plaatste zich zo knap voor de hoofdtabel van het toernooi. In de eerste ronde moest Minnen het daar opnemen tegen Beatriz Haddad Maia (WTA-270), een 19-jarige thuisspeelster. Minnen legde in de eerste ronde van de kwalificaties al een Braziliaanse over de knie. Erika Drozd Pereira (WTA-1289) kon slechts drie spelletjes winnen.

Minnen nam geen al te beste start. Met een eerste opslagpercentage van amper 25% zet ze niet meteen een sterke prestatie neer. De statistieken zijn schrijnend, Minnen wint geen enkel punt op haar eigen service. De pijnlijke 0-6 staat na amper een half uur spelen op het bord. In de tweede set slaagt ze er weliswaar in haar niveau op te krikken, ze kan zowaar aanklampen. Ondanks haar remonte kan Minnen niet voorkomen dat Haddad Maia ook de tweede set wint, 3-6.

In het dubbelspel kende Minnen meer succes. Met de Oekraïnse Sofiya Kovalets (WTA-D 448) won ze haar eerste ronde tegen een koppel thuisspeelsters. Minnen en Kovalets plaatsen zich zo meteen voor de kwartfinale. Daarin komen ze uit tegen de vierde reekshoofden, Laura Pigossi (WTA-D 261) en what’s in a name Cindy Burger (WTA-D 275).

 

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS