Home » Grand Slam » Roland Garros » Minnen naar kwartfinale dubbelspel Roland Garros, exit Mertens

Minnen naar kwartfinale dubbelspel Roland Garros, exit Mertens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Greet Minnen (WTA D-74) heeft zich samen met Anna Bondar (WTA D-120) geplaatst voor de kwartfinale in het dubbelspel op Roland Garros. Elise Mertens (WTA D-2) en Veronika Kudermetova (WTA D-4)  werden uitgeschakeld.

Minnen en Bondar gingen in de derde ronde met 6-7, 7-5 en 7-5 voorbij het Pools-Nieuw Zeelandse duo Alicja Rosolska (WTA D-53) en Erin Routliffe (WTA D-37). In de kwartfinale speelt het Belgisch-Hongaarse duo tegen de achtste reekshoofden Coco Gauff (WTA D-10) /Jessica Pegula (WTA D-31) of de tiende reekshoofden Lucie Hradecka (WTA D-17) / Sania Mirza (WTA D-25).

(lees verder onder de Instagrampost)

Tweede reekshoofden Mertens en Veronika Kudermetova konden zich niet plaatsen voor de kwartfinale. Ze verloren in hun derde ronde met 6-4, 2-6 en 6-3 van de dertiende reekshoofden Yifan Xu (WTA D-34) en Zhaoxuan Yang (WTA D-28) uit China.

Elise Mertens en Veronika Kudermetova - © Jimmie48 Tennis Photography
Elise Mertens en Veronika Kudermetova – © Jimmie48 Tennis Photography

Ook het Belgische duo  Maryna Zanevska (WTA D-509) en Kimberley Zimmermann (WTA D-76) staat in de kwartfinale van het dubbeltoernooi. Ze zullen het opnemen tegen de veertiende reekshoofden Lyudmyla Kichenok (WTA D-32) en Jelena Ostapenko (WTA D-30).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS