Greet Minnen (WTA-139) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Libema Open (Nederland, WTA International). Onze landgenote haalde het in twee sets van de Duitse Mona Barthel (WTA-88).

Minnen plaatste zich voor de hoofdtabel via de kwalificaties. In de eerste ronde moest ze aan de bak tegen 28-jarige Barthel. Onze landgenote, die op de tribunes aangemoedigd werd door vriendin Alison Van Uytvanck (WTA-55) en Kirsten Flipkens (WTA-69), speelde een prima partij en trok na 1 uur en 26 minuten met 7-5 en 6-4 aan het langste eind. In de tweede ronde wacht een duel met de Russische Margarita Gasparyan (WTA-63).

Gewijzigde loting

Door de afzegging van Saisai Zheng (WTA-45) werd de loting van de Libéma Open gewijzigd, en komt er geen Belgisch duel in de eerste ronde. Van Uytvanck schuift door als negende reekshoofd en ontmoet de Chinese Yafan Wang (WTA-57), Ysaline Bonaventure (WTA-120) ontmoet lucky loser Fiona Ferro (WTA-95). Derde reekshoofd Elise Mertens (WTA-21) opent tegen de Russin Ekaterina Alexandrova (WTA-52) en Flipkens speelt tegen titelverdedigster Aleksandra Krunic (WTA-66).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.