Home » Geen categorie » Minnen onderuit na door regen geteisterde partij

Minnen onderuit na door regen geteisterde partij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Greet Minnen (WTA-390) is er op het ITF-toernooi van Campinas (Brazilië, $ 25 000) niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken nadat ze in een wedstrijd gespreid over 2 dagen nipt het onderspit moest delven.

Eerder deze week werkte Minnen zich succesvol door de kwalificaties op het gravel van Campinas. Voor haar eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi werd onze 18-jarige landgenote uitgeloot tegen Myrtille Georges (WTA-193), een 25-jarige Franse die momenteel haar hoogste ranking ooit bekleedt en waartegen Minnen al twee keer eerder speelde. Beide speelsters wonnen elk een keer dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland op dinsdag maar door aanhoudende regen werd er dinsdag niet gespeeld in Campinas. Woensdag konden Minnen en Georges wel starten aan hun wedstrijd en pakte de Turnhoutse de eerste set in een tiebreak. De Franse bracht met een snelle 6-1 de bordjes opnieuw gelijk maar bij een 2-2 stand in de derde set moest de wedstrijd onderbroken worden door de hevige regen en kon er de rest van de dag niet meer gespeeld worden. Donderdagmiddag kon uiteindelijk de rest van de derde set afgewerkt worden, waarbij Georges op 4-4 de beslissende break plaatste en de wedstrijd daarna afmaakte met 6-4.

koen

koen

MEER NIEUWS