Home » Geen categorie » Minnen plaatst zich voor hoofdtabel in Brazilië

Minnen plaatst zich voor hoofdtabel in Brazilië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Campinas (Brazilië, $ 25 000) heeft Greet Minnen (WTA-386) zich verzekerd van een plek op de hoofdtabel na twee zeges in de kwalificaties tegen Braziliaanse meisjes.

De 18-jarige Minnen is deze en volgende week actief op graveltoernooien van $ 25 000 in Brazilië. Deze week staat het toernooi van Campinas, nabij Sao Paulo, op haar programma. Minnen moest in de kwalificaties starten en kreeg, naast haar tegenstandsters, ook af te rekenen met vele regenbuien.

Na een bye in de eerste ronde nam Minnen het in de tweede ronde van de kwalificatietabel op tegen Flavia Guimaraes Bueno (WTA-963), een 23-jarige Braziliaanse. Een partij die onze landgenote won met 6-2 en 7-5. De laatste horde op weg naar de hoofdtabel was opnieuw een 23-jarige Braziliaanse, Nathaly Kurata (WTA-691). De 18-jarige Turnhoutse kwam in beide sets op achterstand, 3-5 in set 1 en zelfs 1-5 in set 2, maar toch kon ze telkens nog het tij keren en de set binnenhalen om uiteindelijk te zegevieren met 7-5 en 7-5. Wie Minnen in de eerste ronde van het hoofdtoernooi ontmoet, is nog niet bekend.

koen

koen

MEER NIEUWS