Home » Nieuws » Minnen redt het niet tegen Tauson op de Australian Open: “Vertrouwen dat ik heel snel mijn beste niveau weer zal vinden”

Minnen redt het niet tegen Tauson op de Australian Open: “Vertrouwen dat ik heel snel mijn beste niveau weer zal vinden”

Minnen redt het niet tegen Tauson op de Australian Open: “Vertrouwen dat ik heel snel mijn beste niveau weer zal vinden”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Greet Minnen (WTA-67) heeft niet veel plezier beleefd aan haar Australische tour dit jaar, althans voor wat betreft het enkelspel. Ook op de Australian Open (Australië, Grand Slam) verloor ze in de eerste ronde. De Belgische is wel nog actief in het dubbel.

De 21-jarige Deense Clara Tauson (WTA-96), twee jaar geleden nog goed plaats 33 op de wereldranglijst viel iets te sterk uit voor Minnen.

In de eerste set snoepte Tauson bij 2-3 een game van Minnen af, iets wat de Belgische meteen rechtzette. Bij 5-6 brak Tauson echter opnieuw, definitief dit keer.

In de tweede set ging het scoreverloop gelijk op, tot wanneer de Deense bij 5-6 opnieuw een finale break kon verzilveren. Na 1 uur en 30 minuten stond het 5-7 en 5-7.

Clara Tauson vs. Victoria Azarenka

Tauson trakteert zichzelf zo op een tweede ronde tegen Victoria Azarenka (WTA-22), die op haar beurt de Italiaanse Camila Giorgi (WTA-53) met 6-1, 4-6 en 6-3 opzij zette.

Greet Minnen blijft positief

“Dit zijn niet de resultaten die ik wilde tijdens deze Australische reis in het enkelspel”, reageerde Minnen na afloop dan weer teleurgesteld. “Ik heb er echter vertrouwen in dat ik heel snel mijn beste niveau weer zal vinden en ik blijf gefocust op het proces”, voegt ze er strijdvaardig nog aan toe.

Voor Minnen (WTA D-45) zit de Australian Open er alleszins nog niet op. Zij treedt, aan de zijde van Yanina Wickmayer (WTA D-79), in de eerste ronde van het dubbel aan tegen, jawel, Elise Mertens (WTA D-2) en Su-Wei Hsieh (WTA D-6).

Die wedstrijd wordt normaal op donderdag afgewerkt. Ook landgenote Kimberley Zimmermann (WTA D-63) komt die dag wellicht voor het eerst in actie in Melbourne. Samen met Bibiane Schoofs (WTA D-83) wachten haar Hanyu Guo (WTA D-64) en Xinyu Jiang (WTA D-68) uit China.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws