Home » Geen categorie » Minnen strandt in finale in Antalya

Minnen strandt in finale in Antalya

Minnen strandt in finale in Antalya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na winst in de halve finale in Antalya (Turkije, $ 10 000) moest Greet Minnen (WTA-555) enkele uren later in de finale in drie sets het onderspit delven tegen de Hongaarse Anna Bondar (WTA-424).

Na haar zware kwartfinale gisteren moest Minnen vanmorgen de baan op om eerst haar halve finale nog af te werken. Tegenstandster was de Italiaanse Bianca Turati (WTA-510), die zaterdag twee wedstrijden moest spelen, die ze beide in drie sets won. In de eerste set volstond een break voor  Minnen om de set binnen te halen met 6-4. In de tweede set ging het vlotter voor onze landgenote, die ze winnend afsloot met 6-2.

Na de nodige rust kon de 18-jarige Belgische zich opmaken voor de finale tegen de eveneens 18-jarige Anna Bondar, die zich gisteren reeds kon plaatsen voor de finale. De twee speelden twee weken geleden al een keertje tegen elkaar in Antalya, toen de Hongaarse in twee sets de sterkste was. Onze landgenote nam ditmaal echter de beste start en haalde de eerste set binnen met 6-3. De vermoeidheid begon echter te spelen voor Minnen en Bondar liep in het begin van de tweede set meteen uit naar 4-0, waarna ze de set met 6-2 binnenhaalde. In de derde set kon de Turnhoutse speelster het tij niet meer keren en kon ze pas bij een 5-0 achterstand een eerste spelletje op het bord zetten, waarna Bondar uitmaakte met 6-1. Meteen een vijfde ITF-titel voor de Hongaarse.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws