Home » Grand Slam » US Open » Minnen strijdt voor kwartfinalestek, ook Gérard start aan US Open

Minnen strijdt voor kwartfinalestek, ook Gérard start aan US Open

Minnen strijdt voor kwartfinalestek, ook Gérard start aan US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Greetje Minnen speelt vandaag in New York haar derde ronde-partij van de US Open. Op dag 11 start ook het rolstoeltoernooi met daarin één Belg: Joachim Gérard.

 

Greetje Minnen

Greetje Minnen (ITF-42), die indruk maakte in de tweede ronde, neemt het op donderdag op tegen de Russische Natalia Vikhlyantseva (ITF-44). Die laatste verraste in de tweede ronde door het eerste reekshoofd uit te schakelen. Zij had daarvoor wel drie zware sets nodig, iets wat heel wat energie vergt. Minnen heeft daarentegen nog geen enkele druppel energie te veel verspild.

Toch blijft het moeilijk te voorspellen wie de favoriet zal zijn. Daarbij komt nog eens dat beide speelsters nog nooit eerder tegen elkaar speelden, waardoor het sowieso een beetje aftasten zal zijn. Zowel Minnen als Vikhlyantseva bewezen echter dit jaar al dat ze het zeker verdienen om ver in een Grand Slam te geraken, en dus zal het ongetwijfeld een spannende en boeiende partij worden.

 

Joachim Gérard

Ook voor Joachim Gérard (ITF-5) begint op donderdag de US Open eindelijk. Nadat hij onlangs een breukje in zijn hand opliep, was het alle hens aan denk om op tijd klaar te geraken. De genezing verliep echter voorspoedig en Gérard kon zich zelfs nog kort voorbereiden op een Amerikaans toernooi.

Op de US Open gaat hij op zoek naar zijn allereerste grandslamoverwinning in het enkelspel. De loting maakte het hem echter opnieuw niet makkelijk. In de eerste ronde – tevens ook de kwartfinale – moet hij namelijk al meteen aan de bak tegen Stéphane Houdet (ITF-2).

Houdet, de titelverdiger in New York, en Gérard kennen elkaar wel door en door. Zij speelden in het verleden namelijk al zeventien keer tegen elkaar. Gérard trok daarvan slechts drie keer aan het langste eind. Dat gebeurde drie keer in 2013, maar tijdens de vier keer dat beide heren in 2014 elkaar al confronteerde, was het telkens Houdet die juichte.

 

Match2Watch

Verder staan op dag 11 nog twee kwartfinalematchen bij de mannen gepland. Daarin neemt Thomas Berdych het op tegen Marin Cilic en kijkt Gaël Monfils in de ogen van Roger Federer.

 

Speelschema dag 11

R3: Greetje Minnen vs. Natalia Vikhlyantseva (RUS) – Court 8, derde partij vanaf 11.00 uur, na twee juniorenmatchen.

QF: Joachim Gérard vs. [2] Stéphane Houdet (FRA) – Court 6, derde partij vanaf 11.00 uur, na twee rolstoelmatchen.

Het volledige speelschema kan je hier vinden.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws