Home » Grand Slam » US Open » Minnen twee keer in actie in New York

Minnen twee keer in actie in New York

Minnen twee keer in actie in New York

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Greetje Minnen komt op dag 9 van de US Open maar liefst twee keer in actie. Eerst werkt ze haar tweede ronde van het enkelspel af, en laat op de avond speelt ze ook nog haar eerste partij in het dubbelspel.

 

Enkelspel

Nadat Greetje Minnen (ITF-42) zich zonder al te veel problemen had weten te plaatsen voor de tweede ronde, wacht haar daar een op papier stuk moeilijkere tegenstander. Met dertiende reekshoofd Naiktha Bains komt ze namelijk tegenover de nummer 18 van de wereld te staan. Toch is het voorbarig om te zeggen dat de Australische Bains dan ook favoriet is.

Bains had het in haar eerste ronde tegen wildcard Ingrid Neel (ITF-229) al knap lastig. Nadat ze de eerste set verloor in de tiebreak, flirtte ze in de tweede set met de uitschakeling. Ze wist die uiteindelijk toch nog binnen te halen in opnieuw een tiebreak en ook de derde set ging naar Bains. Hoewel ze zich dus voor de tweede ronde plaatste, heeft ze ook heel wat kostbare energie verspild.

Anderzijds speelden Bains en Minnen dit jaar op Wimbledon al eens tegen elkaar. Toen was het Minnen die met 6-3 en 6-4 won. Mocht ze daar dinsdag ook in slagen, dan wacht in de derde ronde naar alle waarschijnlijkheid eerste reekshoofd en thuisspeelster Catherine Cartan Bellis (ITF-1).

Bains en Minnen beginnen er om 17.00 uur Belgische tijd aan op Court 6.

 

Dubbelspel

In het dubbelspel wachten de eerste reekshoofden niet tot de derde ronde voordat ze Greetje Minnen confronteren. Samen met haar Tsjechische partner Marie Bouzkova (ITF-32) koppelde de loting haar namelijk meteen in de eerste ronde met de topspeelsters: Marketa Vondrousova (ITF-13) en opnieuw Catherine Cartan Bellis.

Deze partij staat als vierde gepland op Court 5.

 

Match2Watch

De US Open nadert steeds meer zijn climax en dus worden de verrassingen kleiner, maar de wedstrijden eens zo spannend. Op dag negen wordt het uitkijken naar de kwartfinales tussen Caroline Wozniacki en Sara Errani en tussen verrassingen Belinda Bencic en Shuai Peng. Bij de mannen belooft vooral de match tussen Grigor Dimitrov – de killer van Goffin – en Gaël Monfils vuurwerk op te leveren. Het geanimeerde en de spectaculaire tennis van Monfils zorgt altijd voor heel wat aah’s en ooh’s op de tribunes en dat zal nu niet anders zijn. Het Arthur Ashe Stadium zal Monfils er toe brengen om zeker zijn beste beentje voor te zetten en wie weet kan hij het zo Dimitrov wel moeilijk maken.

 

Speelschema

[alert type=”info” title=”Speelschema dag 9″]R2: Greetje Minnen vs. [13] Naiktha Bains (AUS) – Court 6, 17.00 uur.

R1: Greetje Minnen & Marie Bouzkova (CZE) vs. [1] Catherine Cartan Bellis (USA) & Marketa Vondrousova (CZE) – Court 5, 4de partij vanaf 17.00 uur, na 3 juniorenmatchen.

R4: [7] Grigor Dimitov (BUL) vs. [20] Gaël Monfils (FRA) – Arthur Ashe Stadium, 3de partij vanaf 17.00 uur, na een mannendubbel en een vrouwenenkel.

Het volledige speelschema van dag 9 vind je hier.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws