Home » Geen categorie » Minnen uitgeschakeld in enkelspel op Olympische Spelen

Minnen uitgeschakeld in enkelspel op Olympische Spelen

Minnen uitgeschakeld in enkelspel op Olympische Spelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Greetje Minnen is in het enkelspel uitgeschakeld op het tennistoernooi van de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing. Ze verloor in de eerste ronde in twee sets van de Thaise Kamonwan Buayam. Clément Geens plaatste zich in het dubbelspel wel voor de tweede ronde in Nanjing.

Op de tweede competitiedag op de Jeugd Olympische Spelen in het Chinese Nanjing moest de 17-jarige Minnen (ITF-41) spelen tegen de 18-jarige Thaise Buayam (ITF-38). De twee speelsters hielden elkaar in de eerste set in evenwicht. Een tiebreak moest voor de beslissing zorgen en daarin was Buayam de sterkste.

In de tweede set kon Minnen het niveau van haar opponente niet meer evenaren en verloor ze met zware 6-1-cijfers. Na 1 uur en 27 minuten was het enkeltoernooi voor Minnen al afgelopen. Eerder werd ze op zondag ook al uitgeschakeld in het dubbelspel, samen met de Indische Ojasvinee Singh. Dinsdag speelt Minnen nog wel gemengd dubbel samen met onze landgenoot Clément Geens.

De 18-jarige Geens zorgde wel voor goed Belgisch nieuws vanuit China. Samen met de Hongaar André Biro (ITF-41) plaatste hij zich voor de tweede ronde in het dubbelspel in Nanjing. Het Belgisch-Hongaarse duo versloeg in drie sets (6-1,6-7,10-3) het Zweeds-Servische duo Daniel Appelgren (ITF-38) en Petar Conkic (ITF-59). Geens en Biro moeten in de tweede ronde spelen tegen het eerste reekshoofd, de Russen Karen Kachanov (ITF-378) en Andrey Rublev (ITF-1). Geens plaatste zich op de eerste competitiedag ook al voor de tweede ronde in het enkelspel.

Dinsdag speelt Clément Geens op court 2 in Nanjing zijn tweede ronde in het enkelspel tegen de Korean Yunseong Chung (ITF-28). In het gemengd dubbelspel spelen Geens en Minnen dinsdag samen in de eerste ronde tegen de Litouwse Akvile Parazinskaite (ITF-31) en de Kroaat Nino Serdarusic (ITF-23).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws