Home » Geen categorie » Mist Azarenka de US Open wegens scheiding?

Mist Azarenka de US Open wegens scheiding?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-203) zal mogelijk de US Open moeten missen. De 28-jarige tennisster zit verwikkeld in een juridisch gevecht over het hoederecht van haar zoontje. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Azarenka staat volgens berichten voor een moeilijke keuze: het tennis of haar kind. Dat is de patstelling waarvoor een rechter in Los Angeles haar heeft gezet. De voormalige nummer één van de wereld is verwikkeld in een juridisch gevecht met haar ex-vriend Billy McKeague. Het koppel ging in juli uit elkaar. McKeague is de vader van haar zoontje Leo dat acht maanden geleden werd geboren.

Het dispuut gaat over wie het hoederecht over Leo zal krijgen. McKeague startte een rechtszaak in Los Angeles, waar Azarenka een huis heeft. De rechter oordeelde dat de Wit-Russische haar kind niet buiten de staat van Californië mag nemen zolang de procedure hangende is. Een uitspraak wordt pas ten vroegste eind oktober verwacht.

Dit betekent dat Azarenka, die tot vorige maand nog borstvoeding gaf, de US Open waarschijnlijk zal moeten missen. Ze wil haar kind niet achterlaten bij McKeague omdat ze niet gelooft dat hij in staat is om goed te zorgen voor hun kind. Om de zaken nog wat ingewikkelder te maken zou er al een uitspraak zijn bij een rechtbank in Wit-Rusland, waar Azarenka en McKeague beide wonen. De rechter in Los Angeles heeft hier echter geen oren naar.

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER