Home » Fed Cup » Mladenovic en Barty walsen over tegenstand: 1-1 in Fed Cup-finale

Mladenovic en Barty walsen over tegenstand: 1-1 in Fed Cup-finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In Perth in Australië vindt dit weekend de finale van de Fed Cup plaats. Na dag één hangen de bordjes tussen Australië en Frankrijk gelijk na twee extreem vlotte overwinningen.

In de eerste partij maakte Kristina Mladenovic (WTA-40) weinig woorden vuil aan Ajla Tomljanovic (WTA-51). Na 1 uur en 12 minuten stond het twee keer 6-1. “Ik hou hier van”, vertelde de Française na afloop. “Hoe meer druk, hoe meer speciaal het evenement is. Ik ben een vechter en ben erg trots dat ik mijn land, supporters en de federatie dit eerste punt kan schenken.”

1-1

Frankrijk vlot op voorsprong dus, maar lang duurde dat feestje niet. Ashleigh Barty (WTA-1) haalde op haar beurt vernietigend uit naar Caroline Garcia (WTA-45). De Australische won met een double bagel na nog geen uur spelen.

“Ik had niet beter kunnen spelen”, liet Barty na afloop dolgelukkig optekenen. “Dit was misschien wel de beste wedstrijd van mijn leven. En wat een locatie om te winnen. Ik ben mijn seizoen gestart in Perth, om het hier nu zo af te sluiten, voelt fantastisch.”

Na de eerste dag staat het zo 1-1 tussen Australië en Frankrijk. In de derde partij mogen Barty en Mladenovic het nu onderling uitvechten.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden