Home » Geen categorie » Mladenovic, Garcia en Paire na schorsing door Franse tennisfederatie: “Ongelukkige timing”

Mladenovic, Garcia en Paire na schorsing door Franse tennisfederatie: “Ongelukkige timing”

Mladenovic, Garcia en Paire na schorsing door Franse tennisfederatie: “Ongelukkige timing”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Franse tennisfederatie heeft Caroline Garcia (WTA-27), Kristina Mladenovic (WTA-37) en Benoît Paire (ATP-34) geschorst voor hun wangedrag op de Olympische Spelen in Rio. Garcia is in een eerste reactie allesbehalve te spreken over de timing.

De FFT (Franse tennisfederatie, nvdr.) maakte het nieuws zondag bekend via een persbericht. Garcia, Mladenovic en Paire hoeven niet meer op hulp te rekenen van de federatie en zijn ook (voorlopig) tot 24 september uitgesloten van Franse selecties. “Deze drie spelers hebben ons land oneer aangedaan. Hun gedrag strookt niet met dat van een Frans atleet”, liet technisch directeur Arnaud Di Pasquale optekenen.

Ongelukkige timing

Garcia liet in de Franse sportkrant L’équipe alvast weten de timing van de FFT erg ongelukkig te vinden. “Ik wil me nog niet ten gronde over de zaak uitspreken, maar vind de timing wel erg ongelukkig. De US Open staat voor de deur. Dit is een belangrijk toernooi en de druk is al groot. Een schorsing maakt alles nog eens een pak moeilijker. Men had meer respect mogen tonen.”

Voornamelijk voor Garcia en Mladenovic komt de schorsing erg ongelegen. Als deze verlengt wordt, missen beide speelsters mogelijk de Fed Cup-finale tussen Frankrijk en Tsjechië die op 12 en 13 november plaatsvindt in Straatsburg.

Op Twitter kreeg de FFT na de beslissing van heel wat tennisfans de wind van voren.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws