Home » Geen categorie » Mogelijk Belgisch duel De Loore-Reuter in tweede ronde Mestre

Mogelijk Belgisch duel De Loore-Reuter in tweede ronde Mestre

Mogelijk Belgisch duel De Loore-Reuter in tweede ronde Mestre

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het Italiaanse Challengertoernooi van Mestre (Gravel, € 42 500) treden deze week drie Belgen aan. Joris De Loore (ATP 285) en Yannik Reuter (ATP-272) hebben rechtstreeks een plaats op de hoofdtabel en kunnen elkaar in de tweede ronde ontmoeten. Germain Gigounon (ATP-337) staat in de kwalificaties op één ronde van de hoofdtabel.

De Loore en Reuter stonden niet hoog genoeg op de ATP-ranking om deel te nemen aan de kwalificaties van Roland Garros en treden daarom aan in het Italiaanse Mestre. De Loore treft in de eerste ronde de Argentijn Tomas Lipovsek Puches (ATP 261). Reuter moet in zijn eerste ronde aan de bak tegen het achtste reekshoofd, de Italiaanse thuisspeler Salvatore Caruso (ATP-254). Als De Loore en Reuter hun eerste ronde overleven, strijden ze tegen elkaar voor een plaats in de kwartfinale. De Loore komt maandagmiddag in actie.

Yannik Reuter - © Philippe BUISSIN / IMAGELLAN
Yannik Reuter – © Philippe BUISSIN / IMAGELLAN

Ook Gigounon kan de hoofdtabel nog bereiken in Mestre. Hij overleefde vorig jaar nog de kwalificaties op Roland Garros maar zakte daarna uit de top 300. Gigounon probeert in Mestre broodnodige punten te verzamelen en won al twee kwalificatierondes. Hij klopte achtereenvolgens de Italiaan Alberto Brizzi (ATP-1747) en de Uruguyaan Martin Cuevas (ATP 572). In de beslissende kwalificatieronde staat de Waal maandagmiddag tegenover de Chileen Nicolas Jarry (ATP 593).

Germain Gigounon - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Germain Gigounon – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws