Home » Clubnieuws » Mogelijk sneller dan verwacht groen licht voor jeugd- en recreatieve toernooien

Mogelijk sneller dan verwacht groen licht voor jeugd- en recreatieve toernooien

Mogelijk sneller dan verwacht groen licht voor jeugd- en recreatieve toernooien

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Er zou mogelijk terug competitief getennist kunnen worden vanaf 29 juni, zo verneemt Tennisplaza van Tennis Vlaanderen.

De Nationale Veiligheidsraad verbiedt het organiseren van sportwedstrijden minstens tot 31 juli, maar er zou een opening zijn voor jeugd- en recreatieve spelers.

“De aankondiging van de Veiligheidsraad slaat in de eerste plaats op competitieformats op hoog niveau waar social distancing niet mogelijk is omdat er veel mensen en fans samenkomen, er verre verplaatsingen moeten gemaakt worden en er ook een vorm van horeca noodzakelijk is”, vertelt Vanessa De Ruyver van Tennis Vlaanderen aan Tennisplaza. “Het gaat hierbij voornamelijk om de heropstart van voetbal-, basketbal- en volleybalwedstrijden op nationaal niveau.”

Het intussen befaamde plan van Vlaams minister van sport Ben Weyts laat dus een opening voor competitie op een lager niveau. “In dat plan wordt bekeken of er eventueel bepaalde vormen van competitie mogelijk kunnen zijn zoals bijvoorbeeld voor jeugd- en/of recreatieve spelers, op kleinere schaal en waar social distancing gegarandeerd kan worden”, aldus De Ruyver.

“Tennis Vlaanderen heeft in het kader van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad alle toernooien tot en met zondag 28 juni afgelast. We wachten op de volgende veiligheidsraad die op 3 juni gepland is om verdere beslissingen te nemen. Tot dan willen we samen met de clubs bekijken welke competities op een veilige manier georganiseerd kunnen worden en hoe we dat kunnen doen, wanneer daar groen licht voor zou komen. De gezondheid van spelers en clubmedewerkers zal uiteraard alle voorrang krijgen.”

Wil je zelf ook opnieuw knallen op het terrein vanaf eind juni? Bestel dan snel je nieuwe outfit of racket! Klik hier: tot wel 50% korting op de grootste merken!

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws