Home » Geen categorie » Mónaco hangt tennisracket aan de haak

Mónaco hangt tennisracket aan de haak

De Argentijn Juan Mónaco (ATP-196) heeft aangekondigd dat hij stopt met professioneel tennis. Hij deed dat op zijn facebookpagina.

De Argentijn startte met tennis op zesjarige leeftijd en maakte in 2002 zijn debut op het profcircuit. Zijn hoogste ranking behaalde hij in 2012 met de tiende plaats. Hij won in zijn carrière negen ATP-titels, zijn laatste won hij vorig jaar in Houston. Op de grandslamtoernooien bereikte hij vier keer de achtste finales, zijn beste resultaat ooit.

Vorig jaar won Mónaco samen met zijn teamgenoten voor het eerst in de geschiedenis de Davis Cup voor Argentinië. Hij kwam dit jaar in actie op drie toernooien, maar werd telkens uitgeschakeld in de eerste ronde. Zijn laatste professionele wedstrijd was in Houston, het toernooi dat hij twee keer wist te winnen. Hij verloor in de eerste ronde van Dustin Brown (ATP-74) met 6-7 (7) en 3-6.

“Er gaan zoveel gevoelens in me om wat het moeilijk maakt om ze neer te schrijven”, stelt Mónaco in zijn facebookpost.

“Geluk om de kans te hebben gehad datgene te doen waar ik zo van hou al sinds ik kind was. Verdriet omdat ik de tenniscourts erg ga missen”, vervolgde hij.

“Bedankt aan iedereen om samen met mij deze fantastische reis te ondernemen die veertien jaar heeft geduurd”, besluit de 33-jarige Mónaco.