Home » Billie Jean King Cup » Monami maakt Fed Cup-selectie bekend

Monami maakt Fed Cup-selectie bekend

Monami maakt Fed Cup-selectie bekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kapitein Dominique Monami heeft de selectie bekend gemaakt voor het duel met Rusland om promotie naar Wereldgroep I. Yanina Wickmayer (WTA-73) en Kirsten Flipkens (WTA-90) passen de ontmoeting.

Op 22 en 23 april speelt België barrages in Moskou. Monami kan rekenen op Elise Mertens (WTA-68), Maryna Zanevska (WTA-112), Alison Van Uytvanck (WTA-135) en An-Sophie Mestach (WTA-225). Monami is wel ontgoocheld dat Flipkens en Wickmayer geblesseerd dpassen: “Ik ben ontgoocheld dat Kirsten en Yanina niet deelnemen, maar respecteer hun beslissing.”

Toch is er ook vertrouwen bij de Fed Cup-kapitein: “Ik ben heel gelukkig dat ik kan rekenen op een supergemotiveerd team. We zullen met trots de kleuren van ons land verdedigen in deze ontmoeting tegen Rusland en er samen alles aan doen om de overwinning te behalen. Ik geloof erin dat deze ploeg grootse prestaties kan neerzetten.”

Intussen maakte Anastasia Myskina ook de Russische selectie bekend. Rusland kan rekenen op twee speelsters uit de top 20: Elena Vesnina (WTA-15) en Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-16).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws