Dominique Monami werd zaterdag ontslagen als Belgische Fed Cup-kapitein. In een interview met Het Nieuwsblad en Le Soir doet ze uitgebreid haar verhaal.

“Vanaf de eerste dag wilden sommige speelsters mij niet. Kirsten (Flipkens) en Yanina (Wickmayer) ontvingen mij totaal niet met open armen. De federatie had hen klaarblijkelijk niets gevraagd over een mogelijke opvolger voor Ann De Vries. Geen optimale start”, steekt de 44-jarige Monami van wal.

Ondanks een mooie openingstriomf tegen Roemenië ging het snel van kwaad naar erger. “Kirsten en Yanina staken messen in mijn rug, niet normaal. Ik was de kop van Jut en kreeg de volle laag. Dat kreeg ik toch te horen via via. In mijn gezicht zwegen ze in alle talen.”

Druppel

Helemaal fout liep het bij de nederlaag tegen Frankrijk vorige maand. “Nochtans was er geen vuiltje aan de lucht want de sfeer was top. Alleen veranderde alles toen ik besliste om op de tweede dag Alison (Van Uytvanck) op te stellen en niet Kirsten. Vanaf dat moment kon ik niets meer goed doen.”

“Tijdens de dubbelpartij keerde ze haar rug naar mij. Ik werd kwaad tegen Kirsten en dan was het hek helemaal van de dam. Daar heb ik mijn doodvonnis getekend. Alles wat ik deed was slecht en dan wist ik dat het over was.”

Yanina Wickmayer en Maryna Zanevska - © Walter Saenen (Tennis Vlaanderen)

Yanina Wickmayer en Maryna Zanevska – © Walter Saenen (Tennis Vlaanderen)

Alison en Flipper

“Ik heb altijd geprobeerd om mezelf te verbeteren en ben altijd feedback blijven vragen aan de speelsters. Al werd het alleen maar erger waarbij zelfs een gemanipuleerde Alison overstag is gegaan en plots de beste vriendin van Kirsten werd. Alison heeft botweg een zwaard in mijn hart geduwd, terwijl ik haar altijd heb geholpen. Als ik van alle speelsters een steunbetuiging ontvang behalve van Kirsten en Alison, weet ik genoeg. Ik vrees dat Alison werd meegetrokken door Kirsten. Ik voel me bij het huisvuil gezet.”

Vind jij het ontslag van Dominique Monami als Fed Cup-kapitein terecht?

  • Nee (77%, 525 Votes)
  • Ja (23%, 154 Votes)

Aantal stemmen: 679

Laden ... Laden ...

Van Herck

In de wandelgangen klinkt de naam van Davis Cup-coach Johan Van Herck als mogelijke opvolger. “Als hij aangesteld wordt, zal hij meteen een groot verschil met de mannen merken. Als de speelsters me de schuld gaven van het feit dat ik geen connectie had met het damescircuit, is dat voor Johan niet anders. Hij heeft nul komma nul ervaring met vrouwentennis.”

Johan Van Herck - © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Johan Van Herck – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be