Home » ATP » Monfils : “Bemelmans is een gevaarlijke tegenstander”

Monfils : “Bemelmans is een gevaarlijke tegenstander”

Monfils : “Bemelmans is een gevaarlijke tegenstander”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Media Day op de European Open speelden topspelers Kyle Edmund (ATP-14), Milos Raonic (ATP-20), Gaël Monfils (ATP-37) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-74) een partijtje “street tennis” op de Groenplaats. Nadien spraken ze met de pers in de Lotto Arena.

Voor titelverdediger Tsonga staat er deze week heel wat op het spel. Hij heeft na een minder seizoen heel wat punten te verdedigen van zijn eindoverwinning vorig jaar. “Het was een jaar om snel te vergeten, maar ik ben blij dat ik nu terug in Antwerpen ben. Net zoals vorig jaar ben ik hier heel goed ontvangen. Ik hoop een goed toernooi te kunnen spelen”, aldus de Fransman.

Gaël Monfils en Jo-Wilfried Tsonga - © Philippe Buissin (Imagellan)
Gaël Monfils en Jo-Wilfried Tsonga – © Philippe Buissin (Imagellan)

Monfils kende een tegenvallende Aziatische tournee en hoopt er in Antwerpen opnieuw te staan: “Fysiek was in niet honderd percent in Azië, maar nu gaat het al wat beter. Bemelmans is natuurlijk een gevaarlijke klant, hij speelt thuis en dan kan hij altijd iets meer. In 2013 speelden we al tegen elkaar in Montpellier, het was toen een erg spannend duel. Ik heb nog wat last van een jetlag, dus vanavond kruip ik vroeg in bed.”

Ook Raonic kende dit jaar een wisselvallig seizoen: “Ik was niet tevreden met mijn toernooien in Azië, dus ik was erg blij toen ik een wildcard aangeboden kreeg van de organisatie. Als junior heb ik eens gespeeld in België, maar verder ken ik dit land niet zo goed. Ik hoop mijn seizoen nog in schoonheid af te ronden hier. Het partijtje street tennis was alvast een leuke start van het toernooi.”

Milos Raonic en Kyle Edmund - © Philippe Buissin (Imagellan)
Milos Raonic en Kyle Edmund – © Philippe Buissin (Imagellan)

De Brit Edmund start voor de eerste keer als topreekshoofd, al zegt die status hem niet zoveel: “Ik lig er niet echt wakker van, ik probeer deze week gewoon mijn best te doen, ik voel geen extra druk. Het is mijn tweede keer hier in Antwerpen na de eerste editie in 2016, het is leuk om terug te komen en te zien hoe het toernooi gegroeid is”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws