Home » Grand Slam » Monfils in tranen: “De nachtmerrie is nog niet gedaan, ik zit er nog middenin”

Monfils in tranen: “De nachtmerrie is nog niet gedaan, ik zit er nog middenin”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tiende reekshoofd Gaël Monfils (ATP-11) ging in vijf sets onderuit in de eerste ronde van de Australian Open (Australië, Grand Slam). Na afloop was hij erg emotioneel op zijn persconferentie.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Monfils moest met 6-3, 4-6, 5-7, 6-3 en 3-6 het hoofd buigen tegen 21-jarige Fin Emil Russuvuori (ATP-86). De Fransman kon sinds het ATP-toernooi van Dubai vorig jaar geen wedstrijd meer winnen.

Monfils had het moeilijk tijdens zijn persconferentie: “Ik probeer vertrouwen te vinden, maar dat is moeilijk. Ik train en probeer in mezelf te geloven, maar het is moeilijk. Ik probeer door te werken en het moment te zien waarop het leven me weer wat toelacht. Maar nu voel ik me rotslecht, ik speel slecht, ik kan niet serveren, ik maak veel fouten, ik kan mijn spel niet vinden. Ik wil hieruit geraken, maar het is ingewikkeld. Hoe meer ik verlies, hoe meer pijn het doet. Ik zou graag willen opstaan en vertellen dat deze nachtmerrie voorbij is, maar ik zit er nog middenin. Mijn mama zou zeggen dat ik moet blijven trainen en dat het wel terug zal komen.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS