Op de European Open (België, € 686 080) kreeg een goedgevulde Lotto Arena een daverend Frans duel tussen Gaël Monfils (ATP-38) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75) te zien. Monfils stuurde de titelverdediger in drie sets huiswaarts.

Zesde reekshoofd Monfils begon goed aan zijn partij tegen titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75). Monfils liet knap tennis zien en kreeg de tribunes op zijn hand, hij won de set met 6-4. In set twee verzorgde showbeest Monfils ook de show, al maakte hij een val en slopen er wat foutjes in zijn spel. Tsonga profiteerde van de kansjes en bracht met 3-6 de partij in evenwicht.

Monfils was wat ziekjes en nam een medical time out. Hij leek wat lusteloos op de baan te staan, maar vond toch opnieuw zijn ritme. Beide spelers hielden elkaar in evenwicht en de partij leek om een tiebreak af te stevenen. Bij 4-5 moest Tsonga serveren om in de wedstrijd te blijven, maar hij speelde erg slordig en gaf zo de partij volledig uit handen: 4-6. Tsonga valt maandag uit de top honderd, Monfils mag zich vrijdag opmaken voor een duel met de Canadees Vasek Pospisil (ATP-79) in de kwartfinale.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.