Home » ATP » Monfils triomfeert tweede keer op rij in Rotterdam

Monfils triomfeert tweede keer op rij in Rotterdam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Gaël Monfils (ATP-9) heeft zijn titel op het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdan (Nederland, ATP 500) succesvol verdedigd. In de finale was hij te sterk voor Felix Auger-Aliassime (ATP-21).

Monfils schreef afgelopen week het ATP-toernooi van Marseille op zijn naam en liet sinds zijn eerste ronde daar geen enkele set meer liggen. Ook in de finale van Rotterdam kon Auger-Aliassime de Fransman nooit echt bedreigen in de eerste set, die met 6-2 naar Monfils ging.

Ook in set twee ging de Fransman door op zijn elan, terwijl Auger-Aliassime, de jongste finalist ooit in Rotterdam, te veel fouten maakte. Monfils mocht bij 5-2 serveren voor de wedstrijd maar de Canadees haalde zijn beste tennis boven, redde vier matchpunten, en brak terug.

Bij 5-4 mocht Monfils nogmaals proberen om het uit te serveren en met een sterke opslag was het raak op het vijfde matchpunt. Het is de eerste keer dat Monfils succesvol een titel kan verdedigen op de ATP-tour.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden