Home » Geen categorie » Mooie dag voor de drie Belgen in Lille

Mooie dag voor de drie Belgen in Lille

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het was een goede dag voor de Belgische tennissers op de Open Du Nord in Lille ($ 25 000). Topreekshoofd Yannick Mertens (ATP-201) boekte een plaatsje bij de laatste acht, Julien Cagnina (ATP-405) won zijn eerste ronde en in het dubbelspel bereikte de tandem Yannick Mertens (ATP D-510) – Niels Desein (ATP D-354) de halve finale.

Eerste reekshoofd Mertens moest in zijn tweede ronde in Lille aan de bak tegen de Duitser Jan Choinski (ATP-394). Mertens kende weinig problemen met zijn opponent en vloog met 6-4 en 6-1 naar de zege. In de kwartfinale speelt onze landgenoot tegen de 20-jarige Fransman Fabien Reboul (ATP-763).

Cagnina volgde het goede voorbeeld van Mertens. Hij stond in het strijdtoneel tegenover de veel lager geklasseerde Fransman Victor Ouvrard (ATP-1514). Cagnina liet zich niet verrassen en greep de zege met 7-5,7-5. In de tweede ronde wacht een tweede Fransman op rij, de 20-jarige kwalificatiespeler Pierre Faivre (ATP-1628).

Desein werd in het enkelspel al in de eerste ronde uitgeschakeld maar boekte samen met Mertens wel succes in het dubbelspel. Het Belgische duo was met 6-4 en 6-2 te sterk voor het Franse duo Maxime Petel (Geen ranking) en Thibault Cancel (ATP D-1463) en plaatste zich zo voor de halve finale.

Won my second round 6-4 6-1 against Jan Choinski in Lille today. Quarter finals on friday against Fabien Reboul and semi's in doubles with my partner Niels Desein. 󾟓 #artengo #babolat #luxilon

Geplaatst door Yannick Mertens – Official op woensdag 2 maart 2016

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS