Home » Grand Slam » Roland Garros » Mooie loting met veel opportuniteiten voor Goffin op Roland Garros

Mooie loting met veel opportuniteiten voor Goffin op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op vrijdag werd er geloot voor de hoofdtabel van Roland Garros en bij de mannen was het vooral uitkijken naar David Goffin (ATP-13) zijn loting. Goffin zijn loting blijkt nu behoorlijk gunstig.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Zo moet hij in de eerste ronde spelen tegen wildcard Gregoire Barrere (ATP-237). Een opkomend Frans talent, maar een wedstrijd die de Belg nooit mag verliezen. In de tweede ronde speelt hij tegen Paolo Lorenzi (ATP-50) of een qualifier. Ook zeker niet per se gemakkelijk, maar wel weer een zeer haalbare kaart.

In een eventuele derde ronde zal Goffin het wellicht moeten opnemen tegen Nicolas Almagro (ATP-49) of Philipp Kohlschreiber (ATP-26). Tegenstanders waarbij onze Belgische trots ongetwijfeld wat moeite mee zal hebben, maar een in vorm zijnde Goffin kan zeker van deze mannen winnen.

Indien David Goffin het tot de vierde ronde kan schoppen, krijgt hij wellicht top-10 speler Jo-Wilfried Tsonga (ATP-7) voor zich. Zeer moeilijk, maar in het verleden kon Goffin al eens een keer van Tsonga winnen. De Fransman komt ook net terug uit blessure. Moest Goffin zijn stunt compleet maken en in de kwartfinale geraken dan staat daar wellicht negenvoudig Roland Garros-winnaar Rafael Nadal (ATP-5) te wachten.

koen

koen

MEER NIEUWS