Home » WTA » Mooie winst voor Mertens op WTA-ranking, nieuwe career high voor Salden

Mooie winst voor Mertens op WTA-ranking, nieuwe career high voor Salden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de nieuwe WTA-ranking doet Elise Mertens (WTA-19) deze week een goede zaak. Lara Salden (WTA-295) komt voor het eerst de top driehonderd binnen.

Ashleigh Barty (WTA-1) blijft nog steeds de WTA-ranglijst aanvoeren, voor Karolina Pliskova (WTA-2). Naomi Osaka (WTA-3, +1) wisselt van plaats met Elina Svitolina (WTA-4, -1) en ook Bianca Andreescu (WTA-5, +1) en Simona Halep (WTA-6, -1) doen haasje-over.

Lara Salden - © IMAGELLAN
Lara Salden – © IMAGELLAN

Mertens gaat  deze week vier plaatsen vooruit en staat nu negentiende. Alison Van Uytvanck (WTA-44) blijft status quo en Ysaline Bonaventure (WTA-113, +2) is nu de derde beste Belgische. Voor Kirsten Flipkens (WTA-120, -19) en Greet Minnen (WTA-124, -2) is er deze week verlies, Yanina Wickmayer (WTA-156, +4) gaat wel opnieuw vooruit. Wat lager doet Salden een erg goede zaak, ze stijgt 22 plaatsen en bereikt met WTA-295 een nieuwe career high.

Op de dubbelranking moet Mertens (WTA D-4) één plaatsje prijsgeven, maar op de race staat Mertens samen met Aryna Sabalenka (WTA D-5) nog steeds aan de top.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden