Home » ATP » Mouratoglou is negatief: “De kalender is waanzin, ik zie niet in hoe dit kan werken”

Mouratoglou is negatief: “De kalender is waanzin, ik zie niet in hoe dit kan werken”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Patrick Mouratoglou, bezieler van de Ultimate Tennis Showdown (UTS) en coach van Serena Williams, ziet de heropstart van het tennisseizoen niet goedkomen.

“De kalender is waanzin”, vertelt de Fransman in een interview met Tennis365. “Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar sommige spelers gaan beter voorbereid zijn dan anderen. Op zich lijkt het onmogelijk: veranderen van continent, ondergrond en dat allemaal op een bijzonder korte tijd. En wat met de reisrestricties en quarantaine? Of er moest een internationale regel voor atleten komen, anders zie ik niet in hoe dit kan werken.”

Kiezen

“Ik denk dat spelers moeten kiezen: blijf je in Europa of ga je naar Amerika? Als je professioneel bent, wil je wedstrijden spelen, maar het zal het één of het ander worden.”

Volgens Mouratoglou zullen spelers die deelnamen aan zijn UTS en/of andere exhibitietoernooien bevoordeeld uit de lockdown komen. “Zij konden vertrouwen opdoen en het gevoel van competitie ervaren, dat zal een gigantisch verschil maken. Ik kan iedereen aanraden deel te nemen aan de evenementen die nu en de komende weken worden georganiseerd.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS