Home » Nieuws » Mouratoglou maakt zich zorgen: “Tennis moet vernieuwen, veel fans zijn heel oud”

Mouratoglou maakt zich zorgen: “Tennis moet vernieuwen, veel fans zijn heel oud”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Patrick Mouratoglou, coach van Serena Williams en bezieler van de Ultimate Tennis Showdown (UTS), ziet de toekomst van tennis somber in.

In een persconferentie op de Mouratoglou Tennis Academy gaf de tennisgoeroe meer uitleg over zijn UTS en brak hij een lans voor een verjonging van het tennis.

“Ik maak mij al enkele jaren zorgen over de toekomst van tennis”, opende Mouratoglou. “De gemiddelde leeftijd van een tennisfan is 61, dat is heel oud voor een fanbase. Tennis slaagt er niet in haar fanbasis te vernieuwen en dat is erg verontrustend.”

Authenticiteit

Mouratoglou wil met de UTS alvast het goede voorbeeld geven. “De wedstrijden worden live gestreamd en fans zullen vragen kunnen stellen aan de spelers. Ik wil authenticiteit, ik wil niet dat de spelers een show gaan opvoeren. Ze moeten zichzelf kunnen zijn en hun emoties de vrije loop laten, zonder daarvoor gestraft te worden.”

“Het is een echte competitie, een nieuwe tour. De spelers kunnen punten en prijzengeld winnen en op het einde van het jaar zal er een kampioen zijn.”

Het lijkt zo, maar de Fransman ontkent dat hij de concurrentie met ATP en WTA wil aangaan. “Het idee is om het tennis van de toekomst te creëren, nieuwe fans warm te maken voor de sport. Als het werkt en de ATP en WTA willen de UTS onder hun paraplu, zou ik dat erg fijn vinden.”

Gebrek aan emotie

Mouratoglou vergelijkt het volgen van een tenniswedstrijd met het kijken naar een film. “Mensen willen een verhaal zien en emoties voelen. Dat ontbreekt in het hedendaagse tennis omdat spelers zichzelf niet meer durven zijn op de baan door een opgelegde gedragscode.”

Goffin opent op 13 juni

David Goffin opent de UTS op 13 juni tegen de Australiër Alexei Popyrin. Ook Stefanos Tsitsipas, Matteo Berrettini, Richard Gasquet, Benoit Paire, Félix Auger-Aliassime, Lucas Pouille en Dustin Brown nemen deel aan het evenement.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS