Home » Grand Slam » Wimbledon » Muguruza als een werveldwind naar de finale op Wimbledon

Muguruza als een werveldwind naar de finale op Wimbledon

Muguruza als een werveldwind naar de finale op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De eerste finaliste bij de vrouwen op Wimbledon is bekend. Garbiñe Muguruza (WTA-15) maakte er niet veel woorden aan vuil tegen de verrassing van het toernooi Magdalena Rybarikova (WTA-87). 

Eén uur wedstrijd en 22 winners. Meer had de Spaanse Muguruza niet nodig om voor de tweede keer in haar carrière in de finale van Wimbledon te staan. De verrassing van het toernooi, Rybarikova, had weinig in te brengen en moest lijdzaam ondergaan. Het enige breakpunt dat de Slovaakse bij elkaar kon spelen, viel in de eerste set maar kon deze niet verzilveren. De setstanden waren 6-1 en 6-1.

Wordt Muguruza de tweede Spaanse ooit die Wimbledon weet te winnen? De coach van de Spaanse, Conchita Martinez, was de eerste en tot nu toe enige Spaanse die Wimbledon op haar naam wist te schrijven. In 1994 was ze in drie sets te sterk voor Martina Navratilova, toen 37 jaar oud. In de finale zal Muguruza het moeten opnemen tegen Johanna Konta (WTA-7) of Venus Williams (WTA-11). Als Williams weet te winnen, wordt de geschiedenis herhaald: zij is ook 37 jaar oud.

koen

koen

Meer nieuws