Home » Grand Slam » Wimbledon » Muguruza te sterk voor Wickmayer op Wimbledon

Muguruza te sterk voor Wickmayer op Wimbledon

Muguruza te sterk voor Wickmayer op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-96) heeft de tweede ronde op Wimbledon niet overleefd. Het veertiende reekshoofd Garbiñe Muguruza (WTA-15) was in twee sets te sterk. 

De Belgische moest het voor de derde keer in haar carrière opnemen tegen de Spaanse Muguruza. In 2014 moest Wickmayer opgeven en in 2016 won Muguruza eenvoudig in twee sets. De Spaanse kan ook uit de voeten op het gras, getuige haar finaleplaats twee jaar geleden op Wimbledon. Wickmayer stond dus voor een lastige opgave.

De Belgische had het in de openingsset lastig om haar eerste service binnen de lijnen te houden. Dit zette druk op haar opslagspelletjes en de Spaanse kon hiervan profiteren. Muguruza kon twee keer breaken en dat was genoeg voor een 2-6 setwinst.

In de tweede manche krikte Wickmayer haar niveau ietwat op, maar het mocht niet baten. Bij 4-4 in de tweede set kon Muguruza haar derde breakpunt van de set benutten en zette haar op koers naar de winst. Na 1u20 zit het toernooi er voor Wickmayer op. De setstanden waren 2-6 en 4-6.

 

koen

koen

Meer nieuws