Home » Geen categorie » Murray: “Bij mijn debuut at ik elke avond pizza”

Murray: “Bij mijn debuut at ik elke avond pizza”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Andy Murray (ATP-1) maakte in 2005 zijn debuut op Wimbledon. In zijn column voor de BBC blikt hij terug op zijn eerste stappen als prof: “Ik was nog zo jong, ik had geen idee dat Wimbledon zo belangrijk was.”

Murray leefde twaalf jaar geleden niet bepaald als topsporter: “Ik at elke avond pizza terwijl ik een dag later tegen echte toppers aan de bak moest. Ik was niet echt bezig met gezond eten, ik wist ook niet beter.”

Bij zijn debuut in 2005 sliep hij ook niet in een luxueus hotel: “We verbleven in de kelder van een huis in Wimbledon Village, samen met mijn moeder en mijn broer. Zelfs mijn vrouw Kim kwam toen al af en toe langs. We gingen meestal al wandelend naar de All England Club.”

Murray overleefde twee rondes en stond dichtbij de vierde ronde in 2005. Hij leidde 2-0 in sets tegen David Nalbandian, maar ging uiteindelijk onderuit. “Ik herinner me de wedstrijd nog, ik was heel nerveus, maar anders dan nu. Tegen de pers flapte ik er alles uit, ik was zo jong en dacht niet echt na.”

Woensdag staat Murray voor de tiende keer in de kwartfinale, hij neemt het op tegen de Amerikaan Sam Querrey (ATP-28).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER