Home » Olympische Spelen » Murray draagt Britse vlag in Rio

Murray draagt Britse vlag in Rio

Murray draagt Britse vlag in Rio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Andy Murray (ATP-2) krijgt vrijdag op de openingsceremonie van de Olympische Spelen de eer om de Britse vlag te dragen. Hij verdedigt in Rio De Janeiro zijn olympische titel.

In het Maracana-stadion van Rio De Janeiro vindt vrijdag de officiële openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen. Rafael Nadal (ATP-5) zal de Spaanse vlag dragen en Murray werd uitgekozen als Britse vlaggendrager.

Murray werd vier jaar geleden in eigen land in Londen olympisch kampioen na een zege tegen Roger Federer (ATP-3) in de finale. Nu werd hij als vlaggendrager verkozen boven boksster Nicola Adams en roeister Katherine Grainger. Hij is de eerste Britse tennisser die de vlag mag dragen tijdens een olympische plechtigheid.

“Ik ben heel trots dat ik verkozen ben tot vlaggendrager op de openingsceremonie. Je land vertegenwoordigen op de Olympische Spelen is een geweldige ervaring. Maar om Groot-Brittannië voor te stellen aan de wereld als vlaggendrager, dat is echt een ongelooflijke eer. De grootste eer die er in de sport bestaat”, zegt Murray.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws