Home » Geen categorie » Murray en Cilic trekken zich terug uit Montréal, nummer één binnen handbereik voor Nadal

Murray en Cilic trekken zich terug uit Montréal, nummer één binnen handbereik voor Nadal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Andy Murray (ATP-1) en Marin Cilic (ATP-6) hebben afgezegd voor het ATP Masters-toernooi van Montréal (Canada, $ 4 662 300). Zo ligt het pad open voor Rafael Nadal (ATP-2) om opnieuw de nummer één te worden. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Brit heeft nog steeds last van zijn heup die hem eerder al parten speelde op Wimbledon. Hij wil meer tijd nemen om zijn blessure goed te laten genezen. Murray won het toernooi drie keer.

“Ik voel me ongelukkig om het toernooi in Montréal te moeten missen want ik heb veel leuke herinneringen aan mijn tijd in Canada. Ik doe alles wat ik kan om zo snel mogelijk mijn terugkeer te maken”, aldus Murray.

Ook de Kroaat Cilic heeft forfait gegeven voor de Coupe Rogers. Hij heeft last van de adductoren. Eerder zegde Stan Wawrinka (ATP-4) al af voor het toernooi. David Goffin (ATP-13) is de enige Belg die op de hoofdtabel staat. Het toernooi gaat van start op zeven augustus.

Een ‘nieuwe’ nummer één?

Zo ligt de weg open voor Nadal die de toppositie in de rankings in het vizier krijgt. De Spanjaard is het tweede reekshoofd in Montréal en moet de halve finale halen wil hij de nieuwe nummer één worden. Dat zou voor het eerst sinds juni 2014 zijn, in totaal stond hij 141 weken op nummer één. Nadal won het toernooi drie keer.

Murray is sinds november vorig jaar de nummer één van de wereld en staat nu 39 weken op het hoogste schavot. Dat was de eerste keer dat een Brit die positie bekleedde (sinds de telling in 1973).

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER