Home » Geen categorie » Murray geeft forfait, Goffin direct naar kwartfinales

Murray geeft forfait, Goffin direct naar kwartfinales

Murray geeft forfait, Goffin direct naar kwartfinales

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-20) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het prestigieuse Internazionali BNL d’Italia (ATP 1000; € 3 830 295). Daarvoor moest hij niet eens zijn derde ronde spelen aangezien zijn tegenstander zich nog voor de wedstrijd terugtrok.

Andy Murray - © YouTube
Andy Murray – © YouTube

Na een loodzware, maar knappe overwinning tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-14) in de tweede ronde, wachtte Goffin een mooie beloning: een galamatch met ‘s werelds nummer 3 Andy Murray. Die opdracht leek voor de Luikenaar bijna onmogelijk, aangezien Murray al tien wedstrijden op rij ongeslagen was op gravel. Goffin zou dus zijn allerbeste tennis boven moeten halen om een kans te maken.

Zo ver kwam het echter nooit. Een uurtje voordat de derde ronde gepland stond, riep Andy Murray namelijk de pers bijeen. Op die persconferentie liet hij weten zich terug te trekken uit het toernooi. De tien overwinningen en twee toernooizeges die de Brit de afgelopen twee weken had gesprokkeld, hadden zijn tol gevraagd van het lichaam. Murray voelde zich naar eigen zeggen te moe om nog aan te treden. Hij koos er dan ook voor om nu wat rust in te bouwen om zo volledig klaar te geraken voor Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar, dat 25 mei van start gaat.

“Mijn excuses aan iedereen van de Internazionali BNL d’Italia voor mijn forfait van vandaag. Ik voel me altijd slecht na zo’n beslissingen, maar mijn lichaam is op dit moment extreem vermoeid nadat ik tien matchen in de laatste twaalf dagen heb gespeeld. Ik wou dit toernooi graag spelen, maar na de opwarming vandaag voelde ik me niet in staat om competitie te spelen. Ik hoop dat ik volgend jaar opnieuw naar Rome kan komen om beter te doen. Sorry. Andy”

Daardoor plaatste David Goffin zich dus rechtstreeks voor de kwartfinales van het toernooi in Rome. Voor Goffin wordt het de eerste keer in de kwartfinales van een ATP 1000-toernooi, de categorie van toernooien net onder de Grand Slams. In die kwartfinale zal hij het moeten opnemen tegen een Spanjaard: ofwel zevende reekshoofd David Ferrer (ATP-8) of de 31-jarige Guillermo Garcia-Lopez (ATP-28). Wat de uitslag van die kwartfinale ook mag zijn, deze vrijgeleide heeft voor La Goff ook nog een ander leuk gevolg. Door deze overwinning zal hij maandag namelijk minstens twee plaatsen opschuiven op de wereldranking (naar plaats 18), waardoor hij officieel de beste Belgische man ooit wordt op die rankings. Met deze prestatie verbetert hij namelijk het resultaat van Xavier Malisse, die ooit 19de stond.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws