Home » Grand Slam » US Open » Murray geeft forfait voor US Open: “Ik deed alles wat ik kon om klaar te geraken”

Murray geeft forfait voor US Open: “Ik deed alles wat ik kon om klaar te geraken”

Murray geeft forfait voor US Open: “Ik deed alles wat ik kon om klaar te geraken”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Minder dan 48 uur voor de start van de US Open heeft Andy Murray (ATP-2) zich met een blessure teruggetrokken voor de laatste grandslam van dit jaar. De US Open-winnaar van 2012 kampt nog steeds met een heupblessure.

Murray kondigde zaterdagavond aan dat hij niet zal deelnemen aan de US Open. Op een persconferentie gaf hij kort toelichting: “Helaas zal ik dit jaar hier niet spelen. Ik deed alles wat ik kon om klaar te geraken voor de US Open en nam een aantal weken rust na Wimbledon. Ik heb eigenlijk al last van mijn heup sinds mijn match tegen Stan Wawrinka in Parijs. Ik sprak over mijn blessure met veel heupspecialisten. Ik probeerde te rusten, te revalideren en me klaar me te maken voor de US Open. De voorbereiding ging redelijk goed de laatste dagen maar het is nog te pijnlijk om het toernooi te kunnen winnen en dat was ik wat ik hier wilde proberen.”

Op de persconferentie sprak de Schot ook over of hij dit seizoen nog zal kunnen spelen: “Ik zal hiervoor zeker een beslissing nemen in de komende dagen. Dat is iets waarover ik zal samenzitten met mijn team en met hen samen zal beslissen. Ik wil liefst zo snel mogelijk terug op het tennisveld staan. Als het kan, zou dit jaar nog graag spelen. Ik mis de competitie.”

Murray mist voor de eerste keer in zijn carrière de US Open. Sinds 2005, speelde hij twaalf keer op rij de laatste grandslam van het jaar in New York. De vorige grandslam die hij miste, was Roland Garros in 2013.

Het forfait van Murray heeft grote gevolgen voor de draw van de US Open. Vooral achtste reekshoofd Jo-Wilfried Tsonga (ATP-12) en vierde reekshoofd Alexander Zverev (ATP-6) profiteren van de afwezigheid van Murray. Tsonga zou Murray ontmoet hebben in de kwartfinale, terwijl Zverev Murray in de halve finale zou treffen. Nu zal Tsonga waarschijnlijk Cilic tegenkomen in de kwartfinale, waarna vierde reekshoofd Zverev een potentiële tegenstander in de halve finale is. De Slovaak Lucas Lacko (ATP-120) komt op de hoofdtabel terecht als lucky loser.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws