Home » Geen categorie » Murray: “Ik zal misschien nog maar enkele jaren aan de top kunnen blijven”

Murray: “Ik zal misschien nog maar enkele jaren aan de top kunnen blijven”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nummer één Andy Murray heeft in een interview met de BBC gesproken over zijn tennistoekomst en zijn kansen op een derde zege op Wimbledon. De Schot denkt dat hij nog slechts enkele jaren toptennis zal kunnen spelen maar wil nog voluit ervoor gaan in elk toernooi.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Murray werd in mei dertig jaar en denkt dat zijn einde aan de top dichterbij komt: “Mijn coach, Ivan Lendl, was tot zijn 32 jaar competitief aan de top maar meestal hebben spelers het vanaf hun dertig jaar moeilijker om aan de top te blijven. Veel spelers blijven recent tot hun midden-30-jaar sterk spelen maar dat is misschien bij mij niet het geval.” “Misschien zijn de volgende paar jaren de laatste waarin ik mee kan strijden voor de grandslams en de grote toernooien”, vervolgt de nummer één.

De Brit is echter nog steeds gemotiveerd op het tennisveld: “Ik blijf spelen zolang als mijn lichaam in orde is. Ik hoop dat ik nog verder kan doen omdat ik er nog steeds van geniet.”

Derde Wimbledontrofee?

Over enkele weken start Murray als titelverdediger aan Wimbledon. Bij BBC blikt hij ook vooruit op zijn kansen om zichzelf op te volgen: “Voor mijn zal dit uiteraard het grootste toernooi van het jaar zijn. Er zal ook veel druk zijn. Het kan een beetje stresserend zijn omdat er veel van mij verwacht wordt. Maar ik kan hiermee omgaan omdat ik thuis ben, in mijn eigen bed slaap en mijn familie dichtbij mij heb. Ondertussen ben ik ouder en meer ervaren in het omgaan met stress en druk. Vroeger had ik hier meer last van.”

Murray kan met een derde Wimbledontrofee de Britse legende Fred Perry evenaren: “Dit zou geweldig zijn. Ik had nooit verwacht om één keer Wimbledon te winnen en zeker niet twee. Het was zo lang geleden (77 jaar, ndvr) dat een Britse man Wimbledon had gewonnen. Ik zal me zo goed mogelijk voorbereiden en als ik goed speel, heb ik zeker een kans om te winnen.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS