Home » Geen categorie » Murray is de nieuwe nummer één

Murray is de nieuwe nummer één

Murray is de nieuwe nummer één

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Andy Murray is de nieuwe nummer één van de wereld. Hij kreeg de toppositie op de ATP-ranking in de schoot geworpen nadat de Canadees Milos Raonic (ATP-5) forfait gaf voor de halve finale van het Masters 1 000-toernooi in Parijs (€ 3 748 925).

Na de uitschakeling van Novak Djokovic in de kwartfinale, lag het pad van Murray naar de nummer één positie open. Raonic moest forfait geven met een beenblessure, waardoor Murray zelfs helemaal niet in actie hoefde te komen. Op zondag speelt hij de finale tegen de Amerikaan John Isner (ATP-27), die verrassend afrekende met Marin Cilic (ATP-10).

De 29-jarige Murray pakte in zijn carrière al 42 ATP-titels, waarvan zeven dit seizoen. Hij won Wimbledon in 2013 en 2016, de US Open in 2012, en veroverde tweemaal goud op de Olympische Spelen.

“Het was nooit echt mijn doel nummer één van de wereld te worden. Het gaat niet om één wedstrijd, je moet een heel seizoen hard werken. De laatste maanden waren de beste van mijn carrière en ik ben erg trots dat ik dit bereikt heb. In het begin van mijn carrière wilde in altijd een Grand Slam winnen, maar nu ik wat ouder ben, probeer ik constanter te presteren”, aldus de Schot

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws