Home » ATP » Murray kruipt door oog van de naald in Antwerpen

Murray kruipt door oog van de naald in Antwerpen

Murray kruipt door oog van de naald in Antwerpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Andy Murray (ATP-172) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). Hij klopte Frances Tiafoe (ATP-48) in de langste driesetter van het jaar.

Murray, winnaar van de European Open in 2019, stond voor de derde keer tegenover de 23-jarige Tiafoe. In onderlinge duels stond het 1-1. De Amerikaan zette Murray meteen onder druk, de Brit moest meteen breakpunten redden maar boog dan toch het hoofd in het derde spelletje. Murray kon zelf niet terugbreaken en keek tegen een 1-3 achterstand aan.

Bij 2-3 onderging Tiafoe een blessurebehandeling aan de onderrug. Beide spelers wonnen hun opslagspelletjes en bij 4-5 mocht Tiafoe serveren voor de set. Murray dwong een breakpunt af en maakte opnieuw gelijk maar leverde daarna opnieuw zijn service in. Tiafoe kreeg nogmaals de kans om het af te maken, maar sloeg een dubbele fout op setpunt en Murray brak opnieuw. In de tiebreak krikte de Brit zijn niveau op en hij trok met 7-6 (2) aan het langste eind.

Tiafoe hangt de bordjes gelijk

In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Murray kon een paar breakkansen niet benutten en bij 5-6 moest hij een setpunt wegwerken. Een tiebreak moest de beslissing brengen en dat werd een waar spektakelstuk. Van 3-1 voor Murray ging het naar 3-6 voor Tiafoe. De Brit redde vier setpunten maar moest met 6-7 (7) het hoofd buigen.

Spektakelstuk in set drie

Murray kraakte als eerste in het vijfde spelletje van set drie, maar wist nog terug in de set te komen. Beide spelers bleven elkaar bestoken en na drie uur hingen de bordjes nog steeds gelijk. Ook in de tiebreak wisselden de kansen nog steeds. Tiafoe kreeg twee matchpunten, maar het was Murray die het afmaakte bij zijn tweede wedstrijdpunt: 7-6(8). De match duurde 3 uur en 45 minuten. In de tweede ronde wacht een duel met tweede reekshoofd Diego Schwartzman (ATP-14).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws